February 16, 2021

Eneref Institute Launches Lead The Leap campaign (Farsi) — 02-09-21

ENEREF INSTITUTE PRESS RELEASE
Media Contact: Patricia Travers
202-221-8440 ext. 222
Campaign Director: Abdullah Khodadad

 گروهی از نخبگان افغانستان برای دستیابی صد در صدی به رشد انرژی قابل تجدید متعهد شدند.

مجمع «بازآفرینی تصویر افغانستان» به پیمان استراتیژی ملی در قبال انتشار متوازن کاربن باورمند است.

اولین نشست مجمع «بازآفرینی تصویر افغانستان» بتاریخ ۵ فبروی ۲۰۲۱ در واشنگتن دی سی برگزار گردید.

گروهی از رهبران آینده‌نگر افغانستان به رهبری فعال سیاسی و رئیس مجمع بازآفرینی تصویر افغانستان در انستیتوت انریف، آقای عبدالله خداداد، در تلاش‌اند تا تصویر متفاوتی از آینده‌ی افغانستان به عنوان یک کشور پیشگام  درعرصه‌ی رشد اقتصادی، همزمان با انتشار متوازن کاربن ارائه کنند. درحال حاضر این گروه روی فراهم‌آوری اساسات لازم جهت طرح  یک استراتیژی ملی پیشرو در عرصه‌ی رشد انرژی و به صفر رساندن کاربن تمرکز کرده است.

سایر رهبران این مجمع عبارت‌اند از احمدضیا مسعود، معاون پیشین ریاست جمهوری، خانم فوزیه کوفی فعال سیاسی و نامزد پیشین جایزه‌ی صلح نوبل، محمد کاظم همایون، رییس محیط زیست کابل،  داکتر احمد ناصر سرمست، موسیقیدان و رییس انستیوت ملی موسیقی، دکتر میرویس بلخی، وزیر پیشین معارف، ‌محمدعلم ایزدیار معاون مجلس سنای افغانستان،‌ محمد عیسی مصباح، سفیر پیشین افغانستان در قرغیزستان‌ و مسعود حسینی، برنده‌ی جایزه‌ی پولیتزر. علاوه بر این شخصیت‌ها، شماری از فعالین و سازمان‌های فعال در عرصه های بشردوستانه نیز با این جمع همکاری دارند.

عبدالله خداداد گفت:‌ «افغانستان از لحاظ منابع معدنی یکی از نقاط مهم و قابل توجه جهان به شمار می‌رود». وی همچنان تصریح کرد که «هدف از فراهم‌آوریِ زمینه‌های سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران بین‌المللی درعرصه‌ی معادن و منابع زیرزمینی افغانستان، جلب سرمایه‌گذارانی است که متعهد به اقتصادِ مبتنی بر کاهش کاربن، بهره‌وری انرژی و تولید انرژی پاک هستند».

توافقنامه‌ی زیست‌محیطی پاریس بر مدیریت جدی انتشار کاربن‌دای‌اکساید و گازهای گلخانه‌ای تا سطح پیش از انقلاب صنعتی، الی میانه‌های قرن جاری تأکید می‌کند. بخش بازآفرینی تصویر افغانستان در انستیتوت انریف، درشرف تدوین برنامه‌هایی است که دستیابی افغانستان به اهداف معاهده‌ی متذکره را پیش تر از کشورهای صنعتی، ازطریق جلب سرمایه‌گذاری های موثر، روی منابع طبیعی انکشاف‌ نیافته و استفاده نشده، تسهیل و توجیه کند.

ست وارین روز، رئیس و بنیانگذار انستیوت انریف گفت: ‌«هدف اصلی معاهده‌ی زیست‌محیطی پاریس، کنترول  درجه‌ی گرمایش زمین در سطحی است که قبل از انقلاب صنعتی قرار داشت. کشورهای کم‌تر توسعه‌یافته فرصتِ فوق‌العاده‌ای را پیش رو دارند تا انقلاب صنعتی خود را با توجه به زدایش کاربن در هزاره‌ی فعلی تدوین و عملی کنند. شاید بعضی‌ها رسیدن به این هدف را خیلی آرمان‌گرایانه بدانند، اما این یک ضرورت جدی و فوری است.»

افغانستان به عنوان یک بازیگر کلیدی درآسیای مرکزی،‌ دارای ذخایر عظیم منابع معدنی،‌ فلزات با اهمیت و فلزات گران‌بها  ازجمله آهن، کوبالت، مس و طلا است. سروی مرکز جیولوژی ایالات متحده، ارزش مجموعی منابع معدنی افغانستان را بیشتر از یک تریلیون دالر برآورد کرده است. به اساس بیانیه‌ی سال ۲۰۱۰ آقای وحیدالله شهرانی، وزیر وقت وزارت معادن و پترولیم افغانستان، حضور تعدادی از منابع معدنی دیگر، ارزش مجموعی این ذخایر را به بالاتر از سه تریلیون دالر می‌رساند. اما مجمع بازآفرینی تصویر افغانستان بدین باور است که برای آماده‌سازی افغانستان،‌ منابع زیرزمینی کشف نشده‌ی این کشور باید نقش کمتری در توسعه‌ی زیرساخت‌های انرژی داشته و باید تمرکز اصلی روی فراهم‌آوری انرژی از منابع قابل تجدید باشد.

عبدالله خداداد گفت:‌«نفت و سایر انرژی‌های فسیلی افغانستان در حال حاضر باید به حال خود واگذاشته شوند». وی همچنان تصریح کرد که: «هدف از کمپاین بازآفرینی تصویر افغانستان این است که توسعه و بازسازی افغانستان تنها بر پایه‌ی ثروت و درآمد ناشی از منابع طبیعی نبوده بلکه از نیروی متخصص بشری نیز در استراتیژی توسعه‌ی بلندمدت افغانستان استفاده‌ی بهینه ومعقول صورت گیرد.»

انستیتوت انریف یک سازمان غیردولتی مقیم واشنگتن دی است که در عرصه‌ی توسعه‌ی پایدار کشورهای جهان از طریق پژوهش و دادخواهی فعالیت دارد.

  

آدرس انترنیتی صفحۀ بازآفرینی تصویر افغانستان

https://eneref.org/impact/rebrandafghanistan/

 

انستیتوت انریف را درشبکه‌های اجمتاعی دنبال کنید:

لینکدن: ‌ https://www.linkedin.com/company/eneref

تویتر: ‌ https://twitter.com/Eneref

فسبوک: ‌ https://www.facebook.com/Eneref/

ویمو: ‌ https://vimeo.com/eneref 

 

Lead The Leap, Release
One Comment
  1. […] برای مطالعه نسخه فارسی اینجا را کلیک کنید […]

Comments are closed.